Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Esőre és havazásra is számíthatunk. Szilveszter napján ismét enyhe idő várható.

MN
2017. 12. 30. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapestre és Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint estétől északon, eleinte a Dunazug-hegyvidéken, Fejér és Pest északi részén, Nógrád térségében, majd hajnalban, reggel általában Észak-Magyarországon, esetleg az Alföld északi peremén, a Tiszántúl északi részén várható kisebb mennyiségű ónos eső az egyéb, vegyes formájú csapadék – eső, havas eső, fagyott eső és hó – mellett.

Vasárnap délelőtt várhatóan északkeleten is mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Budapestre és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést, ugyancsak ónos eső veszélye miatt.

Szilveszter napján kezdetben borult lesz az ég, és több helyen várható eső. A déli óráktól a Dunántúlon, estefelé a Duna–Tisza közén is felszakadozik, csökken a felhőzet, délutánra pedig a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, este inkább már csak az északkeleti határvidéken fordulhat elő kisebb eső. Északkeleten ugyanakkor többfelé tartósan párás, ködös maradhat az idő, és ezeken a tájakon szitálás továbbra is kialakulhat. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –4 és +3 fok között alakul, keleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +5 és 11 fok között várható, de a nyugati határ közelében ennél néhány fokkal melegebb lehet, az ország északkeleti harmadán pedig néhány fokkal hidegebb valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.