Ködös hajnalokat és januári tavaszt hoz a hétvégi időjárás

Napsütés és akár 15 fok is lehet a hétvégén, miután eláll az eső.

MN
2018. 01. 05. 5:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint a Kárpát-medence térségét meleg, változó nedvességtartalmú légtömegek érik el, amelyek hatására marad a szokásosnál enyhébb idő.

Pénteken reggel a ködfoltok feloszlanak, de az északkeleti megyékben továbbra is maradhatnak tartósan borult, párás körzetek. Délelőtt sokfelé csökken a felhőzet, a változóan felhős idő mellett számíthatunk több-kevesebb napsütésre, de átmenetileg erősen felhős időszakok is lehetnek. A délelőtti órákban a keleti határnál néhol kisebb eső még előfordulhat. A déli, délnyugati szelet élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8–13, de a borult, párás tájakon 4–7 fok között alakul. Késő estére 2–9 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken este nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Az Északi-középhegységben és az Alföld egyes részein borult, ködös idő várható, ott kisebb szitálás előfordulhat. A déli szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti részein tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet (ködfolt a reggeli órákban másutt is előfordulhat). Utóbbi területen helyenként szitálás kialakulhat, másutt csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, illetve helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7-8 fok körül várható.

Vasárnap az ország nagy részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, csapadék nem várható. Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon ugyanakkor lehetnek tartósan felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7-8 fok körül várható.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.