A hétvégén újra kisüthet a nap

Jelentős csapadék nem várható, és gyenge marad a légmozgás.

MN
2018. 02. 09. 5:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén hideg, felhős időre számíthatunk, kezdetben gyenge havazás is lehet. Jelentős csapadék viszont nem várható, többfelé hosszabb időre is kisüthet a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Pénteken az ország északkeleti harmadán túlnyomóan borult lesz az ég, és gyenge havazás, havas eső is előfordulhat. Másutt felhős idő lesz, de – elsősorban a Dunántúl keleti és középső részén – hosszabb időre kisüthet a nap. A Dunántúlon és az északkeleti határvidéken időnként megélénkülhet az északnyugati szél, délutántól várhatóan jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, késő estére –4 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton közepesen, illetve erősen felhős területek egyaránt lehetnek, napsütésre a legnagyobb esély az Észak-Dunántúlon van. A felhős tájakon néhol hószállingózás is előfordulhat, az északi, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –4 és és +1 fok között valószínű, de hóval borított, kevésbé felhős tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul majd.

Vasárnap közepesen, illetve gyengén felhős időre van kilátás, de a legtöbb helyen több órára kisüthet a nap. Csapadék nem lesz, és gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –6 és –1 fok között valószínű, de a hóval fedett, kevésbé felhős tájakon –7-10 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakulhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.