Havazásra és ónos esőre figyelmeztetnek

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délutántól nyugaton lehetnek felszakadozások.

MN
2018. 02. 08. 4:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére az ónos eső veszélye, Zala megyére pedig havazás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon folytatódik a havazás, melyből 1-10 centiméter közötti friss hóréteg becsülhető. Főként Zalában és tágabb térségében helyenként akár 10-15 centimétert meghaladó tapadó hó is hullhat reggelig. Másutt jellemzően eső, havas eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső sem kizárt. Csütörtök napközben fokozatosan gyengül a csapadék, a lehulló és lehullott hó pedig olvadni fog.

Csütörtök reggelig az Alföld északi részén, az Északi-középhegység térségében, illetve eleinte Dunántúl nyugati felén fordulhat elő átmeneti ónos eső.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délutántól nyugaton lehetnek felszakadozások. Napközben az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon lesz erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, késő estére -1, +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.