Hóra és ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Szerdán hajnalban délnyugat felől csapadékzóna érkezik, mely főleg a Dunántúlt fogja érinteni.

MN
2018. 02. 06. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc megyére (Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém) ónos eső veszélye miatt, három megyére (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala) pedig havazás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint szerdán hajnalban délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely elsősorban a Dunántúlt fogja érinteni.

A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben reggel a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

Hajnaltól kora délutánig az Alpokalján intenzív havazás valószínű, mely során akár 10–15 centiméter nedves, úgynevezett tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.

A nap folyamán többnyire borult lesz az ég, de a Dunától keletre lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és –7 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet –1 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.