Kiadták a figyelmeztetést: havazás és hófúvás jöhet

Túlnyomóan borult lesz az ég, és helyenként megerősödhet a szél.

MN
2018. 02. 13. 5:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy megyére (Komárom-Esztergom, Somogy, Vas és Veszprém) adott ki elsőfokú figyelmeztetést keddre havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), az érintett területeken 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat.

Vas és Veszprém megyében hófúvás veszélyére is figyelmeztetnek: itt a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Az előrejelzés szerint délelőttig síkvidéken vizes megmaradó hó elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Délelőttől a Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső lehet, a Duna–Tisza közén és a Tiszántúlon pedig a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet. A napközben 0 fok feletti hőmérsékletek miatt síkvidéken hógyarapodás kisebb területen valószínű. A Dunántúl egyes részein, estétől az Északi-középhegység térségében megmaradó hó eshet. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 centiméter feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

A nap folyamán túlnyomóan borult lesz az ég. Megélénkülhet, a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, késő estére –2 és +2 fok közé hűl le a levegő.

A hét további részében is többször várható hó, havas eső, a leghidegebb órákban jellemzően mínuszok lesznek. Később azonban melegedés várható – a heti előrejelzést itt találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.