Megdőlt a nappali hidegrekord Budapesten

A fővárosban harminckét éve volt hasonlóan hideg, de akkor sem ennyire.

MTI
2018. 02. 26. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosban hétfőn megdőlt a nappali hidegrekord, a legmelegebb órában –6 foknál is hidegebb volt – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták: mostanáig ezen a napon –5 fok volt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet. 1986. február 26-án Budapesten, a Széchenyi-hegy állomáson –5 Celsius-fokot mértek. Most annál is hidegebb volt napközben a János-hegyen, ahol mindössze –6,7 fokig melegedett a levegő.

Az országos nappali hidegrekord –11,4 fok, ezt szintén 1986-ban mérték Kékestetőn. A rekord nem dőlt meg, de „beállt”, ugyanis szintén a Kékestetőn most is –11,4 fokos maximumértéket rögzítettek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában –12 és –7 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet –8 és –2 fok között várható. A következő napokban a maximumértékek néhol –10 fok körül alakulhatnak. A leghidegebb órákban helyenként –20 foknál is hidegebb lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.