Felhős, csapadékos napra kell számítanunk

Dunántúlon és az Északi-középhegységben ónos eső is várható.

MN
2018. 03. 06. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés inkább csak a Dél-Dunántúlon lehet. Napközben többfelé számíthatunk esőre, északnyugaton és a hegyekben havas eső, kora délelőttig a Dunántúlon és az Északi-középhegységben ónos eső is várható. A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, a Dél-Alföldön 7, 8 fokig is felmelegedhet a levegő. Késő este 1, 5 fokra számíthatunk.

Éjfélig több hullámban várható vegyes halmazállapotú (hó, havas eső, eső, ónos eső, fagyott eső) csapadék az országban. Sík vidéken elsősorban a Dunántúlon helyenként ónos eső és a nyugati megyékben fagyott eső, időszakos havazás is kialakulhat. Másutt döntően eső lehet, és csak kisebb valószínűséggel alakulhat ki időszakos ónos eső az Északi-középhegység völgyeiben, illetve az Alföld térségében kis területen a kedd délelőtti órákig. Az esti, éjféli órák környékén a nyugati megyékben ismét megnövekszik az ónos eső kialakulásának valószínűsége. Az ország magasabban fekvő hegyvidéki területein hó, illetve ónos eső is előfordulhat – írja az OMSZ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.