Folytatódik a télies idő, hófúvásra figyelmeztetnek

Hosszabb-rövidebb időre viszont már többfelé kisüthet a nap.

MN
2018. 03. 03. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az érintett területeken, a friss hóval fedett részeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Az előrejelzés szerint szombat reggel és délelőtt észak felől átmenetileg fölszakadozik a felhőzet, többfelé kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap, majd délután délnyugat felől erőteljes felhőzetnövekedés kezdődik.

Az ország déli felén napközben olvadhat, de este ismét fagyni fog, emiatt az olvadékvíz visszafagyhat, jégréteget képezhet. Néhol – főleg délen, délkeleten – kisebb havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél élénk, a Zemplén térségében időnként erős lesz.

A csúcshőmérséklet –3 és +2 fok között alakulhat, késő estére –1 és –8 fok közé hűlhet le a levegő.

A rendőrség péntek este arra kérte az utakon közlekedő járművezetőket, hajtsanak fokozott óvatossággal és körültekintéssel, járműveik sebességét pedig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg. Fölhívták a figyelmet, hogy indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális időjárási és útállapotokról, és az ezekből adódó esetleges késést kalkulálják bele a menetidőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.