Hideg idővel startol a jövő hét, de a hét végén már 16 fokot is mérhetünk

Hétfőn és kedden még havazás és ónos eső is lehet.

MN
2018. 03. 04. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét első felében még mínuszokra, ónos esőre és havazásra számíthatunk. Azonban fokozatosan melegszik majd az idő, a hét végén pedig már napsütés is lehet, néhol akár 16 fokot is mérhetünk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Hétfőn a nyugati, délnyugati megyékben már reggel is felhős lesz az ég, míg másutt a fátyolfelhők mellett még várható némi szűrt napsütés. A déli óráktól azonban mindenütt megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól nyugat felől egyre több felé várható eső, havas eső. Nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt. A keleties szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon általában –4 és –8, másutt –9 és –15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, északkeleten lesz enyhébb az idő.

Kedden többnyire borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. Többfelé várható eső, északon és nyugaton hó, havas eső, fagyott eső, hajnalban néhol ónos eső is lehet. A délkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 fok körül, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és +6 fok között valószínű.

Szerdán nagyrészt borult lesz az ég, napközben a Dunántúlon szakadozhat a felhőzet. Elsősorban délen és keleten várható eső, este ónos eső. A délnyugati, déli szelet néhol élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig +6 és +11 fok között valószínű.

Csütörtökön felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet +7 és +12 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. A délnyugati szelet több helyen erős, a Dél-Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet +8 és +15 fok között valószínű.

Szombaton közepesen, majd egyre inkább erősen felhős lesz az ég, de rövid napos időszakok is lehetnek. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati, déli szelet több helyen erős, a Dél-Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet +9 és +16 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.