Hófúvást és mínusz fokokat hoz az első tavaszi hétvége

Viszont már számíthatunk több-kevesebb napsütésre is.

MN
2018. 03. 02. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy ideig folytatódik a télies idő, szombat reggelig az ország nagy részén több centiméteres friss hó is hullhat. A hétvégén viszont már számíthatunk több-kevesebb napsütésre is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Szombaton nagyrészt szakadozott felhőzet lesz felettünk, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, majd délután délnyugat felől ismét beborul az ég. Az északi, északnyugati szél élénk, főként északkeleten időnként erős lehet.

Békés és Csongrád megyére havazás, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig hófúvás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és –10 fok között várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet –2 és +2 fok között alakulhat.

Vasárnap kezdetben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten lehetnek gyengébben felhős körzetek is. Késő délelőttől délnyugat felől viszont fokozatosan felszakadozik majd a felhőzet, és hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Nyugaton és délen hószállingózás, gyenge havazás fordulhat elő, és a déli, délkeleti szél helyenként megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –1 és –8 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon –10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet –3 és +4 fok között várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.