Lassan melegszik az idő, de jöhet még fagy

Némi napsütésre is számíthatunk, ám van, ahol éjjel –10 foknál is hidegebb lehet.

MN
2018. 03. 04. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan, de enyhül az idő: ismét plusz fokokat mérhetünk, és némi napsütés is lehet, de még számíthatunk hideg éjszakára – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Mint írják, vasárnap várhatóan északkelet felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap, de a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben estig még sok marad a felhő.

Délen helyenként hószállingózás alakulhat ki. Az Alföldön mérséklődik az északkeleti, a Kisalföld térségében viszont délután megélénkül a délire forduló szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet –3 és +3 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb idő. Késő estére általában –2 és –8 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten, keleten –10 foknál is hidegebb lehet.

Szombaton Facebook-oldalán az OMSZ azt írta, jövő hét közepétől előbb csak néhol, majd egyre több helyen 10 fok körüli vagy afölötti hőmérsékletet is mérhetünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.