Ónos eső hullhat csaknem az egész országban

Tizenhárom megyére és a fővárosra adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok.

MTI
2018. 03. 05. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ónos eső veszélye miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfőn este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Kedd hajnalig a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén (főként a nyugati részén) szórványosan várható kis mennyiségű csapadék. Az eső, ónos eső, fagyott eső mellett nyugaton és a hegyvidéki területeken kevés hó is hullhat. Kedd hajnaltól délnyugat felől újabb hullámban várható csapadék. Délelőtt északkelet felé terjedve az ország nagy részén lehet csapadék. Kevéssel fagypont feletti hőmérséklet mellett eső várható, de főként az Alpokalján, északnyugaton, illetve hegyvidéki területeken havas eső, ónos eső, eleinte hó is hullhat. Kedden a nap második felére északkelet felé helyeződik át a kiterjedtebb csapadékzóna.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet –2 és +2 fok között valószínű. A nappali maximumok jellemzően +1 és +6 Celsius-fok között alakulnak, de a Dél-Alföldön +7 és +8 fokig is melegedhet a levegő.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, majd délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és már csak helyenként valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet –2 és +3, a legmagasabb hőmérséklet +4 és +10 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.