Tavaszias időt hoz a péntek: akár 15 fokot is mérhetünk

Öt megyére viszont elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

MN
2018. 03. 09. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a változékony idő: hazánk fölé továbbra is néhány fokkal enyhébb léghullámok érkeznek, tovább erősödik a nappali felmelegedés – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

Az előrejelzés szerint pénteken az ország nagy részén fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, északkeleten viszont a köd és rétegfelhőzet feloszlása után is csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Az északkeleti határ közelében kisebb eső, zápor is előfordulhat, és a délnyugati szelet sokfelé élénk, a Nyírségben erős lökések kísérhetik.

 Öt megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg) elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű, délnyugaton lehet a legenyhébb az idő. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ előrejelzéséből az is kiderül, hogy hétvégén inkább borús, esős, de meleg idönk lesz: szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, vasárnap pedig akár 20 fokot is mérhetünk majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.