Újabb havazás és hófúvás lehet

Keleten akár tíz centiméternyi hó is hullhat, nyugaton kevesebb.

MTI
2018. 03. 19. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország nyugati részén hófúvásra, néhány keleti megyében havazásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: az éjszakai óráktól egyre inkább a Dunától keletre valószínű hószállingózás, havazás. Kedd reggelig az Alföld délkeleti, keleti felén – nagyfokú bizonytalanság mellett – általában 3–10, néhol akár 10 centiméternél több friss hó hullhat. Kedden napközben az északkeleti, keleti megyékben várható további kisebb havazás. Ekkor még 3 centiméternyi hó hullhat. Napközben a hó olvadhat – tették hozzá.

A havazás miatt keddre Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kiemelték azt is, hogy északkeleten (főként a Bodrogközben), majd kedden a Dunántúlon megerősödő északi, északnyugati szél gyenge hófúvást okozhat. A hófúvás veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul.

Szerdán elsősorban délen és keleten várható havazás, néhol havas eső, a szél több helyen megerősödik. Csütörtökön már nem valószínű csapadék.

Egyre csökken az áram nélkül maradt települések száma Hajdú-Bihar megyében

Több mint 1700 fogyasztónál újra van áram Hajdú-Bihar megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfő délután az MTI-vel.

Dobó Dénes elmondta, hogy folyamatosan csökken a hétvégi hófúvás miatt áram nélkül maradt települések száma. Hétfő délután még 810 fogyasztási hely volt érintett: áramkimaradás Berettyóújfalu, Biharnagybajom, Földes, Hajdúszoboszló, Kaba, Kismacs, Nádudvar, Szerep és Tetétlen településen fordulhat elő. Az áramszolgáltató szakemberei tovább dolgoznak a hiba elhárításán.

A lakosság segítése, a közrend és a közbiztonság, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából a megyei rendőr-főkapitányság állandó rendőri jelenlétet biztosít – tette hozzá a sajtószóvivő. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.