Esővel és erős széllel érkezhet a hidegfront

Többfelé várható csapadék, és kissé mérséklődik a felmelegedés.

MN
2018. 04. 05. 4:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön hidegfront éri el térségünket, emiatt többfelé várható csapadék, és kissé mérséklődik a felmelegedés – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint a nap folyamán nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és előbb helyenként a Dunántúlon, napközben pedig már egyre többfelé várható eső, zápor, a Dél-Dunántúlon és az Alföldön zivatar is kialakulhat. Napközben a délnyugati szelet még csak élénk, estétől a Dunántúlon az északnyugati szelet már erős széllökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között valószínű, de a Tiszántúlon egy-két fokkal melegebb is lehet. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.