Sokfelé havas eső, éjjel helyenként akár hófúvás is várható

Nyugat-Dunántúlon éjszaka megerősödik a szél.

MTI
2018. 02. 12. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte a Dunántúlon, majd többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten néhol eső is lehet – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kezdetben általában mérsékelt marad a légmozgás, majd éjszakától megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél, emiatt ott néhol hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és –3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +5 fok között alakul.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását eleinte hidegfront, majd egy mediterrán ciklon alakítja. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-, Északkelet-Európában többnyire –2 és –15 fok között változik. Délebbre enyhébb az idő, általában +2 és +10 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb továbbra is délen van, ahol kora délutáni órákra +11 és +19 fok közé melegszik föl a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.