A hódeszka olimpiai bajnoka Tokióban már gördeszkában indulna

Shaun White-nak nem a nulláról kell mindent elsajátítania.

MTI
2018. 02. 14. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az immár háromszoros olimpiai bajnok hódeszkás Shaun White gördeszkázásban szeretné megméretni magát 2020-ban, a tokiói nyári ötkarikás játékokon. Az amerikai White, aki a férfiak félcső számában szerdán harmadik olimpiai elsőségét gyűjtötte be – s ezzel a sportág első háromszoros ötkarikás aranyérmese –, a két év múlva Japánban debütáló versenyszámban is szeretné összemérni a tudását a világ legjobbjaival.

„Nagyon izgatott vagyok, érzem magamban a motivációt, hogy nyári versenyen is kipróbáljam magam. Sok ottani trükk hasonló a hódeszkához, csak át kell szokni a kisebb deszkára és arra, hogy ott nem vagy hozzácsatolva a sportszerhez” – jelentette ki magabiztosan a 31 éves amerikai.

###HIRDETES###

White számára nem lenne teljesen idegen a gördeszkázás, ugyanis hódeszkás karrierje kezdetén még ebben a szakágban is versenyzett, sőt, 2007-ben az X Gamesen (az extrém sportok seregszemléjén) nyert is, ezzel az első férfi lett, aki téli és nyári versenyszámban is diadalmaskodott a rangos viadalon.

„Korábban soha nem gördeszkáztam végig teljes szezont, mindig a hódeszka volt az első. Ettől függetlenül nem a nulláról kell mindent elsajátítanom” – tette hozzá White.

Ha az amerikai sportoló kijut a tokiói játékokra, s ott érmet nyer, mindössze a hatodik lesz, akinek téli és nyári olimpián is medál kerül a nyakába. A legutóbbi ilyen versenyző az amerikai Lauryn Williams volt, aki 2004-ben és 2012-ben atlétikában, 2014-ben pedig a bobosok páros számában szerzett érmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.