A téli olimpia záróünnepségén sem vonulhatnak saját zászló alatt az oroszok

Néhány órával az esemény előtt utasította el a NOB az oroszok kérését.

MN
2018. 02. 25. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vonulhatnak saját zászló alatt az oroszok a phjongcshangi téli játékok vasárnapi záróünnepségén – írja az MTI.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága néhány órával a ceremónia előtt döntött arról, hogy elutasítja az oroszok kérését.

Az olimpia alatt egy háromfős NOB-testület vizsgálódott az ügyben, hogy az orosz sportolók teljesítik-e a nemzetközi bizottság által számukra előírt viselkedési normákat. Thomas Bach NOB-elnök kiemelte: nagy csalódás volt, hogy két orosz sportoló is fennakadt a doppingvizsgálaton Phjongcshangban. A curlinges Alekszandr Kruselnyickij és a bobos Nagyezsda Szergejeva tesztje hozott pozitív eredményt.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB korábban felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepelt az öltözékükön, aranyérem esetén pedig az olimpiai himnuszt játszották el nekik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.