Aggódnak a britek „szuperruhája” miatt olimpiai vetélytársaik

Úgy vélik, jogosulatlan előnyhöz jutnak a versenyzők.

MTI
2018. 02. 14. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit csapat tagjainak edzésen használt ruhái ugyanazzal a technológiával készültek, mint amilyennel a brit pályakerékpárosok dresszei, utóbbiak ezeknek köszönhetően az elmúlt időszak olimpiáin uralták a szakágat.

„Engem nem igazán zavar, a többiek mivel foglalkoznak, számomra az a legfontosabb, hogy gyorsak vagyunk. Mutogathatnak ránk, de a tény az, hogy jól csúszunk. Újítók vagyunk, nem csalók” – jelentette ki a vádakra reagálva Jerry Rice, a britek ötkarikás újonca.

A szigetországi versenyzők közül a legnagyobb névnek számító, női címvédő Lizzy Yarnold mellett Laura Deas, valamint a férfiaknál induló Dom Parsons is remek eredményeket ért el az edzéseken, több gyakorlást megnyertek, vagy a képzeletbeli dobogón zártak.

„A ruháinkat a szervezők látták és rendben lévőnek találták” – zárta rövidre a vádaskodást Rice, ugyanakkor az amerikaiak szerint a britek felszerelése a szerdai, kapitányi megbeszélésen még szóba kerül majd.

„Sok sportolónak van kérdése a ruházattal kapcsolatban – mondta az amerikai Katie Uhlaender. – A szabályok azt mondják ki, mindenkinek ugyanolyan felszerelésben, sisakban és ruhában kell indulnia, senkinek nem lehet semmilyen, áramvonalasságot segítő kiegészítője.”

Hozzátette, ha valamivel kapcsolatban kételyek merülnek fel, joguk van kérdéseket feltenni.

A 2010-es vancouveri téli olimpián győztes, ugyancsak brit Amy Williams is a támadások kereszttüzében állt, a kanadaiak és az amerikaiak szerint neki a sisakja nem volt megfelelő, ám erre semmi bizonyítékot nem találtak, így a sportoló megtarthatta ötkarikás aranyérmét.

A britek mellett egyébként az amerikaiak is új dresszben indulnak majd a csütörtökön kezdődő szkeletonversenyeken.

A nemzetközi sportági szövetség egyelőre nem reagált a vádakra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.