Az időjárás miatt elmaradhat a vasárnapi lesiklás a téli olimpián

Vészforgatókönyveket dolgoznak ki a szervezők.

MTI
2018. 02. 08. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedvezőtlen időjárás miatt elképzelhető, hogy nem tudják megrendezni vasárnap a phjongcsghangi téli olimpia első és egyben talán legnagyobb érdeklődéssel várt alpesi versenyét, a férfi lesiklást.

Az előrejelzések szerint a hét utolsó napján akár az óránkénti 50 kilométeresnél is erősebb szél lehet az alpesi versenyek helyszínén, márpedig ebben az esetben le kellene állítani a felvonókat, azaz a versenyzők nem tudnának feljutni a rajthoz.

Markus Waldner, a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) versenyigazgatója csütörtökön a helyszínen elárulta, hogy ők már tettek javaslatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), amely szerint a versenyt egy nappal korábban, szombaton bonyolítsák le, ám a NOB elutasította ezt a lehetőséget.

A szervezők így most további vészforgatókönyveket dolgoznak ki, lehetséges új időpontokat vizsgálva. A helyzetüket ugyanakkor megnehezíti, hogy az azt követő napokban is jellemzően erős szél várható a környéken.

Az alpesi versenyek 11 napon át tartanak majd az olimpián. A férfi lesiklást követő napon, hétfőn a nők óriás-műlesikló versenyére kerülne sor a hivatalos program szerint, kedden pedig a férfi kombinációra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.