Dermesztő hidegben, félmeztelen tongaival nyitották meg a téli olimpiát

Résszint kongó stadionba vonultak be a sportolók. Olyan hideg volt, hogy egyből el is hagyták az arénát.

MN
2018. 02. 09. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint péntek délben elkezdődött a phjongcshangi téli olimpia megnyitóünnepsége. Nem tudni, hogy az irgalmatlan hideg vagy a kedvezőtlen időpont miatt – egyes programokat az olimpiát közvetítő amerikai mamut, az NBC tévétársaság igényeihez igazítottak –, mindenesetre néhány tucatnyian ültek a lelátón.

A zimankós időjárás miatt a csapatok bevonultak, majd egyből ki is mentek a stadionból, nem várták meg egymást középen, mint a nyári játékokon. A legtöbb jelentés alapján mínusz egy fok körüli hőmérséklet volt, ami a korábbi jóslatokhoz képest egyébként még nem is olyan rossz.

A magyar csapatot rettenetesen hátrasorolták a koreaiak a bevonuláskor. Ennek okát az alábbi cikkben boncolgattuk:

Érdekes színfolt volt Tonga zászlóvivője, az ezúttal sífutásban induló Pita Taufatofua, aki a fagypont alatti hőmérséklet ellenére félmeztelenül menetelt. A 34 éves sportoló a 2016-os riói olimpián is zászlóvivő volt, akkor is hasonlóan cselekedett, csak Brazíliában tekvondóban versenyzett. (Itt írtunk róla bővebben.)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének köszöntő beszédét követően Mun Dzsein dél-koreai államfő nyitotta meg hivatalosan a játékokat.

Az olimpiai zászló érkezése és az olimpiai eskü elhangzása után a stadionban az olimpiai lángot a koreai közös női jégkorongcsapat két tagja vitte fel a fáklyához, ahol Kim Jona,  Dél-Korea első műkorcsolyázó olimpiai bajnoka lobbantotta fel a lángot.

Portálunkon a téli olimpiának külön aloldalt szentelünk Jégen-földön néven. Itt a magyar érdekeltségekkel kiemelt teljes programot és a magyar csapat névsorát is megtalálja.

Rövidpálya elnevezésű blogunkban pedig szubjektív szemmel igyekszünk rámutatni néhány külön érdekességre. Aztán amint a Magyar Nemzet tudósítója megérkezik Dél-Koreába, helyszíni posztokkal is jelentkezünk ugyanitt.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.