Felvonták a magyar lobogót az olimpiai faluban

Népviseletbe öltözött zenekar, pogácsa és kürtős kalács várt a bevonuló magyar csapatra Phjongcshangban.

MTI
2018. 02. 08. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ünnepség keretében felvonták a magyar lobogót a pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpia kangnungi olimpiai falujában.

A helyi idő szerint 15 órakor kezdődött műsorban előbb egy kék népviseletbe öltözött zenekar vonult a ceremóniának helyet adó tér bejáratához, ahol tagjai sorfalat álltak a bevonuló csapatoknak. Köztük a magyarnak is, melyet Kónya Zsófia és Jászapáti Petra rövidpályás gyorskorcsolyázó vezetett fel egy-egy piros-fehér-zöld zászlót lobogtatva. Nem volt jelen a férfi rövidpályás gyorskorcsolyacsapat, de a sízők nagy része megjelent annak ellenére, hogy ők a phjongcshangi faluban laknak. A bevonulók egy-egy maszkot kaptak ajándékba a szervezőktől.

Az ünnepségen előbb a svéd, majd az izraeli lobogót húzta fel két, hagyományos viseletben lévő férfi, végül harmadikként a magyar következett. A lobogó felvonása és a Himnusz lejátszása előtt a sportolók otthonául szolgáló olimpiai falu polgármestere és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kölcsönösen megajándékozta egymást, majd a magyar sportvezető üzenetet írt a faluban található békefalra, amely megjelenésében arra utal, hogy az olimpia hidat épít a nemezetek között.

A program egy dobos, illetve táncosok bemutatójával zárult, utóbbiak a végén táncra bírták a sportolókat, edzőket is, így kisebb bulit kerekítettek az ünnepségből.

Az eseményen megjelent Csaba Gábor dél-koreai magyar nagykövet és Gyurta Dániel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja is. Előbbi a magyar csapat minden tagjának egy-egy csomag pogácsával és kürtőskaláccsal kedveskedett.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.