Hazaküldték az olimpiáról a csapattársai sikereinek nem örülő franciát

Bocsánatot kért nyilatkozata miatt Mathieu Faivre.

MTI
2018. 02. 19. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos indoklás szerint Faivre – aki a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Mikaela Shiffrin párja – csak a saját eredményével törődött, csapattársai jó teljesítményének nem örült, ami nem egyeztethető össze a válogatott szellemiségével.

Faivre a férfi óriás-műlesikásban vasárnap elért hetedik helye után úgy nyilatkozott, a csapattársak jó szereplése nem igazán érdekli, mert elsősorban csalódottságot érez amiatt, hogy nem sikerült jobb helyen zárnia. A sportoló utólag Facebookon kért bocsánatot szavaiért, melyeket szerinte félreértettek.

„Amikor a célba érkezésem után megkérdeztek a francia csapat teljesítményéről, azt mondtam, jelen pillanatban az az utolsó, ami érdekel, mert elsősorban a saját kudarcommal foglalkoztam. Nem akartam tiszteletlen lenni senkivel” – írta a 26 éves versenyző a közösségi médiában. Hozzátette, délfrancia révén gyakran forrófejű, ezért fogalmazott élesebben, mint azt szerette volna.

Az osztrák Marcel Hirscher sikerével zárult óriás-műlesiklásban a franciák közül Alexis Pinturault bronzérmet nyert, Thomas Fanara ötödik, Victor Muffat-Jeandet pedig hatodik lett.

Faivre a tavalyi világbajnokságon az olimpiai programban idén debütáló csapatversenyben aranyérmes volt, és most is lett volna esélye bekerülni az esélyesek közé számító francia válogatottba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.