Még a héten megszüntetheti az oroszok felfüggesztését a NOB

A döntés egy orosz NOB-tag szerint a folyamatban lévő doppingellenőrzések lezárulta után várható.

MTI
2018. 02. 26. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egy orosz tagja szerint még a héten feloldhatják az orosz bizottság felfüggesztését, mely miatt az ország sportolói nem szerepelhettek saját zászlajuk alatt a vasárnap véget ért phjongcshangi téli olimpián. Samil Tarpiscsev a RIA hírügynökségnek beszélt arról, hogy a számukra kedvező NOB-döntés a folyamatban lévő doppingellenőrzések lezárulta után várható.

„A jégkorongozók és a síelők mintáinak eredményére várnak. Amennyiben nem lesz probléma, az Orosz Olimpiai Bizottság visszahelyezéséről szóló döntés automatikus lesz” – jegyezte meg Tarpiscsev.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB december 5-én függesztette fel az Orosz Olimpiai Bizottságot, egyúttal kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, „Olimpiai Sportolók Oroszországból” (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepelt az öltözékükön, s aranyérmeseiknek, a műkorcsolyázó Alina Zagitovának és a férfi-jégkorongozóknak az olimpiai himnuszt játszották el az eredményhirdetésnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.