Nagy Konrád nem helyezésben gondolkodik

Elsősorban jó időeredményt szeretne elérni a phjongcshangi téli olimpián.

MN
2018. 02. 12. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fizikálisan jó állapotban vagyok, azon múlik a szereplésem, hogy mentálisan mennyire leszek rendben – mondta az MTI-nek hétfői edzése után a nyitóünnepség magyar zászlóvivője, aki arra nem tudott választ adni, hogy min múlik jólléte. – Ha tudnám, mi kell hozzá, akkor mindent úgy csinálnék. Mindenesetre kikapcsolódással próbálom csökkenteni a stresszt, a szobatársaimmal, Knoch Viktorral és a Liu fivérekkel voltam asztaliteniszezni.”

Telegdi Attila, a magyar szövetség gyorsasági szakágának sportigazgatója szerint a debreceni sportoló tipikusan jó edzésmenő. Kiemelte, hogy az esemény nevében is benne van a játékok szó, így az a legfontosabb, hogy élvezze a versenyt, azaz ne görcsöljön rajta. Tavaly a világranglista második helyén állt, amivel bebizonyította, képes a kiugró eredményre – tette hozzá Telegdi. Úgy vélte, ha most is képes lenne megmutatni, akkor kellemes meglepetést szerezhetne. A szakember elmondta: régóta ismerik egymást a versenyzővel, így annak ellenére könnyű vele együtt dolgoznia a játékok során, hogy Nagy Konrád évek óta a kanadai válogatottal készül.

A sportvezető arról is beszélt, hogy ezúttal már csak könnyed edzés szerepelt a programban, de Nagy Konrád most teljesítette a leggyorsabb körét a kangnungi Ovalban, ami biztató a keddi, 1500 méteres versenye előtt. A 25 éves sportoló még jövő pénteken 1000 méteren áll rajthoz.

Juhász Bianka erőnléti edző úgy fogalmazott, fizikailag nagyszerű állapotban van Nagy Konrád, akinek a keringési rendszere szerinte etalonnak tekinthető.

„Hullámzó idényem volt. A szezon elején jó időket értem el, de az első világkupán technikai probléma is hátráltatott, mert közvetlenül a verseny előtt eltört a pengém. Ez kihatással volt a következő kvalifikációs világkupára is – mondta a pályafutását rövid pályás gyorskorcsolyázóként kezdő Nagy Konrád, aki aztán javítani tudott a két tengerentúli vk-viadalon, és két távon kvótát szerzett. A versenyző a kangnungi körülményekkel meg van elégedve, a pályát jó minőségűnek tartja, ráadásul szerinte egyre gyorsul a jég.

A Szocsiban 1500 méteren 26. sportoló azt is elárulta: nem számított rá, hogy ő viheti a magyar zászlót a megnyitón, de élvezte és rendkívül megtisztelőnek tartotta.

Nagy Konrád a múlt évi világranglistát a második helyen zárta 1500 m-en. Phjongcshangra két távon kvalifikált: 1000 és 1500 m-en. Nagy a 2016-os lillehammeri ifjúsági olimpia nagykövete volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.