Téli olimpia: Burján Csaba bizonyíthat Liuékkal

Megvannak az első nap egyéni indulói rövid pályás gyorskorcsolyában, a női váltó összetétele azonban még kérdéses.

MTI
2018. 02. 08. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett Burján Csaba lesz a harmadik magyar induló a phjongcshangi téli olimpia szombati versenynapján a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1500 méteres küzdelmében.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser azt is elmondta az MTI-nek, hogy a nők 500 méteres selejtezőjében Jászapáti Petra és Keszler Andrea kap lehetőséget, ugyanakkor a női váltó összetételéről még nem hozott döntést a magyar szakvezetés, mivel a négy résztvevő nevét elég fél órával az elődöntő rajtja előtt leadni.

– Nagyon együtt van az öt lány, ami persze jó is. Akár a bemelegítés során látott frissesség is dönthet majd a kérdésben – mondta a sportvezető, aki megjegyezte, hozzászoktatták már a versenyzőket az ilyen nehéz döntések mentális kezeléséhez.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók rögtön az első hivatalos versenynapon, szombaton megkezdik szereplésüket: női 500 méteren a selejtezőt, a női 3000 méteres váltóban az elődöntőt rendezik meg, illetve lebonyolítják a férfi 1500 métert, amelyben érmeket is osztanak. A Liu fivérek minden számban éremesélyesnek számítanak, de talán az 500 és 1000 méter jobban fekszik mindkettőjüknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.