Téli olimpia: megvan az első doppingeset

Szaito Kej szervezetében acetazolamidot mutattak ki, a pozitív teszt miatt hazaküldték.

MN
2018. 02. 13. 7:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddi közlése szerint a 21 éves sportoló, aki a japán váltó tartalékversenyzője, egy versenyen kívüli doppingellenőrzésen akadt fent még az olimpia előtt. A gyorskorcsolyázót – akinek szervezetében acetazolamidot mutattak ki – ideiglenesen felfüggesztették, és hazaküldték az olimpiai faluból – írja az MTI.

Japán résztvevő még soha nem bukott meg doppingvizsgálaton téli olimpián. Szaito eltiltásának hosszáról az ötkarikás verseny után döntenek.

A Reuters beszámolója szerint Szaito Kej azt mondta, megdöbbentette a doppingteszt eredménye. Hozzátette: elfogadja az ideiglenes felfüggesztésről szóló döntést, mert nem akar kellemetlenségeket okozni a csapattársainak, de szeretné bebizonyítani az ártatlanságát.

A következő nyári játékoknak Tokió lesz a házigazdája 2020-ban, és Japán – szapporói központtal – pályázni szeretne a 2026-os téli rendezésre is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.