Téli olimpia: most egy szlovén jégkorongozó bukott meg a doppingteszten

Ideiglenesen felfüggesztették Ziga Jeglic játékjogát, amit a sportoló elfogadott.

MN
2018. 02. 20. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI összefoglalója szerint a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), amely az olimpia idején közvetlenül jár el doppingügyekben, ideiglenesen felfüggesztette a csatár játékjogát, amit az érintett elfogadott.

Jeglic szervezetében hörgőtágító fenoterolt találtak egy phjongcshangi ellenőrzés során. A CAS közlése szerint a játékosnak 24 órán belül el kell hagynia az olimpiai falut. Ügyében a döntés a játékok után születik majd meg.

A szlovén jégkorongozók kedden a negyeddöntőbe jutásért játszanak a norvégokkal.

Jeglicé a harmadik doppingeset a dél-koreai olimpián: korábban a vegyes párosban bronzérmes orosz curlingpáros férfi tagjának, Alekszandr Kruselnyickijnek a tesztje volt pozitív, azt megelőzően pedig Szaito Kej bukott meg a doppingvizsgálaton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.