Téli olimpia: újabb számokat kellett eltolni az időjárás miatt

A női óriás-műlesiklást csütörtökön rendezik, a női hódeszkások slopestyle-fináléja pedig később kezdődött.

MN
2018. 02. 12. 5:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erős szél miatt a vasárnapi férfilesiklás után a hétfői női óriás-műlesiklást is elhalasztották a phjongcshangi téli olimpián, a számot csütörtökön bonyolítják le.

Az MTI összefoglalója szerint a szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a számot, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar induló is lett volna. Később úgy határoztak, hogy a vasárnap elmaradt férfilesikláshoz hasonlóan a női óriás-műlesiklást is csütörtökön rendezik. A program szerint az első futamot magyar idő szerint 1 óra 30 perctől, a másodikat pedig 5 óra 15 perctől tartják, a férfilesiklásra pedig 3 órakor kerül sor.

A technikai számoknak otthont adó Phjongcshangban az óránkénti 60 kilométeresnél is erősebb szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni.

Kedden férfikombinációra kerülne sor Dzsongszonban Kékesi Mártonnal és Samsal Daliborral – amennyiben az időjárás is engedi.

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt halasztani kellett a női hódeszkások slopstyle-fináléját is. Ugyanakkor ez még a hétfői napon megkezdődött, az eredeti rajtot közel másfél órával kellett eltolni.

A rendezők döntése alapján hétfőn a kvalifikációt nem tartották meg, hanem mind a 26 induló a döntőben szerepelhetett, és mindenki kétszer mutathatta be trükkjeit a különböző ugratókon és korlátokon. A szabályok szerint a két futam eredményeit nem összegezték és nem is átlagolták, hanem minden versenyzőnél a jobbik pontszám rangsorolt.

A viadalt alapvetően meghatározták az időjárási viszonyok, a szél ugyanis annyira mérséklődött, hogy elindulhasson a versengés, ám így is erős maradt, aminek következtében alig akadt olyan sportoló, aki hibátlanul, esés vagy kézletétel nélkül leért volna a célba.

A viszonyokkal aztán a címvédő Jamie Anderson birkózott meg a legjobban, az első futam utolsó csúszójaként szép stílusban, hiba nélkül mutatta be ugrásait, és 83 pontjával tíz ponttal előzte meg a másodikat.

A második sorozatban Anderson szintén az utolsó induló volt, megelőzni pedig senki sem tudta, így már győztesként csúszhatott végig a pályán.

Az ezüstérmet a kanadai Laurie Blouin szerezte meg végül, míg a bronzot a Szocsiban Anderson mögött második finn Enni Rukajärvi.

Eredmények (az olimpia honlapjáról):

hódeszka, női slopestyle, olimpiai bajnok:

Jamie Anderson (Egyesült Államok) 83,00 pont

2. Laurie Blouin (Kanada) 76,33

3. Enni Rukajärvi (Finnország) 75,38

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.