Terjed a norovírusos fertőzés a téli olimpián

Eddig 177 esetet regisztráltak. A sportolói küldöttségek nem érintettek.

MN
2018. 02. 12. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezőbizottság (POCOG) közlése szerint vasárnap délután 17 új esetre derült fény, ezzel nőtt a szám 177-re, ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a fertőzöttek közül 68-an már meggyógyultak, őket ki is engedték a karanténból, és visszatérhettek olimpiai elfoglaltságukhoz – írja az MTI.

Mint megírtuk, a múlt héten biztonsági őröknél tapasztaltak hányás-hasmenéses megbetegedést. Hogy elejét vegyék a további fertőzésnek, a dél-koreai szervezőbizottság azonnal hazaküldte mind az 1200, az olimpián szolgálatot teljesítő biztonsági őrét. A visszahívott személyzetet 900 katonával helyettesítik. Az olimpiai szálláshelyeket és buszokat fertőtlenítették.

A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus miatt történtek megbetegedések a tavalyi, londoni atlétikai világbajnokságon is az egyik hivatalos hotelben. Néhány versenyzőnek ki is kellett hagynia számokat, köztük a botswanai sprinter Isaac Makwalának, akit a 400-as döntőben – melyben esélyesként rajtolhatott volna – nem engedtek elindulni, 200-on pedig egyedül futotta előfutamát.

A POCOG hétfőn jelezte, több szervezet együttesen fáradozik azon, hogy megakadályozza a vírus további terjedését. Többek között vízteszteket végeznek, illetve sűrűn ellenőrzik az olimpiai helyszíneket, éttermeket, hoteleket, illetve a közreműködők szálláshelyeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.