Huszárvágással számolhatnak le a kamupártokkal – indul a nap!

Nagyüzem a bíróságokon és hosszú nap a parlamentben. Indul a kedd, összegyűjtöttük, mire számíthatunk!

György Zsombor
2017. 11. 14. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fő az egészség! Épp a minap adta közre a KSH az ijesztő adatait arról, még mindig milyen fiatalon hal az átlag magyar, főleg, ha férfi és ha kelet-magyarországi. Alig több, mint hetvenéves várható élettartamról beszélünk csupán Tatabánya környékén is lehangolók a statisztikák, alighanem a szocialista iparnak is betudhatóan: a Komárom-Esztergom megyei székhelyen tart háttérbeszélgetést ma az LMP, a téma többek között az azbesztmentesítés lesz. (Szent Borbála Kórház, Dózsa Gy. út 77., 14 órától).

Sokszor foglalkoztunk a témával, érdemes lehet (újra) elolvasni cikkeinket – jelentős előrelépés sajnos nem történt. 

Izgalmas perek lesznek ma. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon G. Zsolt sikkasztási ügyében tartják az első tárgyalási napot – a G. Zsoltnál talán többet mond, ha azt írjuk: a Magyar Paralimpiai Bizottság egykori elnökének ügyéről van szó

A Kúria  az úgynevezett Ahmed H.-ügyben terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt tart nyilvános tárgyalást – ez a név többet szerepel mostanság a közbeszédben, hiszen politikai témává váltak a röszkei események, a határ megtámadása. 

Emlékeztetőül: ITT és ITT is olvashat a témáról, a perekről most is tudósítunk.

Nagyüzem lesz újra a parlamentben is, reggel kilenctől este kilencig tart a tervek szerint az ülésnap. Egy témát emelünk ki: szavaznak a kamupártokról rendelkező törvény szigorításáról. Az eredeti javaslat azt írta volna elő, hogy a választáson fél százalékot sem elérő pártoknak vissza kell fizetniük állami támogatásukat, ez az arány a módosított irat szerint egy százalékra emelkedne. A 2014-es visszaélések és azok el nem számoltatásának fényében igencsak fontos téma ez. A pártok ráadásul most is úgy szaporodnak, mint a bolondgomba. Beszámolunk a fontos döntésekről.

A KSH az aktuális GDP-adatokat, illetve azok első becslését fogja közölni, a kormány részéről alighanem sikerként könyvelhetik majd el a számokat. Ezzel együtt tanulságos olvasmány az a rövid elemzés is, amely arról árulkodik, a Nyugat sem hanyatlik. 

Molnár Gyula, a szocialisták elnöke Szolnokon turnézik – tudósítunk az eseményről, próbáljuk kideríteni, miben reménykedik még az MSZP. 

Az este focié: negyed kilenctől a Groupama Arénában játszik barátságos mérkőzésen válogatottunk Costa Rica ellen. Hangos szurkolásra a történtek után jobb, ha nem számít a csapatunk. 

A focin túl talán legtöbbeket ezen a borús reggelen az időjárási kilátások foglalkoztatnak. Nincsenek jó híreink: erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte többfelé, az éjszaka második felétől egyre inkább délen, délkeleten várható eső, zápor – közli az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon havas eső, az Alpokalján és a Bakonyban, valamint az Északi-középhegység magasabb hegyein havazás is lehet. A délelőtti óráktól észak felől felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet, de délen estig borult marad az ég. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, hétfőn a Dunántúlon, éjszaka és kedden északkeleten viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 5 és 10 fok között alakul.

Sál, sapka, derű – ez mind legyen mostantól velünk! 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.