Börtönbe megy a bíboros, Zalában testet ölt a szeretet

Azért mára is jut egy kis politika: kulminál az ÁSZ-botrány. Túltolhatták, nem kicsit.

György Zsombor
2017. 12. 22. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máris itt a karácsony, ez a tény – szerencsére – kezdi lehűteni a hazai közéletet, és végre olyan fontos hírekről is számot adhatunk, mint hogy ingyenölelés-akciót tartanak délután négytől Zalaegerszegen. Annak, aki a Dísz téri adventi vásár területén jár, a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat rendezésében kedveskednek így, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy a karácsony a szeretet és a törődés ünnepe. Persze semmi nem kötelező, legföljebb ajánlott. Például háborúzás helyett jobb tevékenységet választani. 

Erdő Péter bíboros, prímás a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet személyi állományának és száz fogvatartottjának celebrál ünnepi szentmisét 10 órától a Venyige utcai objektumban, a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben pedig Beer Miklós püspök celebrál szentmisét. Írunk majd róla.

Míg itthon még várat magára az effajta őrület, Nyugat-Európában évről évre tűnnek el a keresztény ünnepi szimbólumok. Külpolitikai rovatunk utánajár, miért is viszik el az egyes muszlimok érzékenységét állítólag bántó közterületi betlehemeket. Vagy mégis maradhatnak? Kiderül! Körbenézünk a berlini karácsonyi vásárban is, ahol egy éve tizenkét embert ölt meg elrabolt kamionjával egy terrorista. 

Ami a hazai belpolitikát illeti, kulminál az ÁSZ-ügy, 11-től a Momentum demonstrál a számvevőszék épületénél a fővárosi Apáczai Csere János utcában, várható, hogy mások is csatlakoznak. 

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a párt otthonteremtési programjáról beszél majd a sajtó előtt délelőtt – beszámolunk ezekről is. 

Bezárja kapuit a Mikulásgyár, délután megtudjuk, mennyi adomány érkezett, mennyire adakozók a magyarok, mi a helyzet nemzetközi szinten, mire van szükség leginkább télen, ki és hogyan osztja szét az adományokat.

Teli áruházban, dugóban vagy még mindig munkában: legyünk derűsek. Ehhez gyengén vagy közepesen felhős időt és napközben plusz három fokot kapunk az égiektől. 

###HIRDETES###

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.