Ma jön a Mikulás, és kiderül, hogy élünk

Michelisz Norbert világbajnok lehet, Hajdúböszörményt ikrek özönlik el. Ez lesz az igazi tél első munkanapja.

Fokasz Oresztész
2017. 12. 01. 5:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt a december, az első igazi téli hónap, ennek megfelelően a mínuszok is megérkeznek hazánkba. Sapka, sál, kesztyű javallott, a tájékozódásban pedig mi segítünk.

A külkereskedelem szeptemberi alakulásáról teszi közzé második becslését a Központi Statisztikai Hivatal. Ez már csak a Magyar Nemzeti Kereskedőház körüli perpatvar miatt is érdekes lehet: vajon hogy áll most (illetve állt szeptemberben) a keleti vagy a déli nyitás? A KSH A háztartások életszínvonala, 2016 című kiadványát is bemutatja.

Informális találkozót tartanak a visegrádi országok parlamenti elnökei Budapesten, amelyen természetesen Kövér László is részt vesz, sőt házigazdaként ő nyitja meg az eseményt.

Magyarországra látogat Joulupukki, a finn Mikulás. Állítólag a Finnair járatával érkezik Budapestre, lehet, hogy a rénszarvasok még december 6-ára gyúrnak – a formaidőzítés nem tréfadolog. A fővárosi és vecsési gyerekek mellett a Finnagora finn kulturális intézet és a ferihegyi reptér képviselői köszöntik. Mindemellett megnyílik a Mikulásgyár is, a Baptista Szeretetszolgálat pedig sajtótájékoztatón jelenti be tizennegyedik országos karácsonyi adománygyűjtő akciójának, a Cipősdoboz Akciónak a beindulását.

Makón József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából tartanak emléknapot, koszorúzás is lesz a mellszobornál.

Pécsett a párkapcsolati erőszak következtében meghalt nőket jelképező piros sziluetteket helyeznek el a Király utcában. Bemutatkozik a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) Néma tanúk című kiállítása is, amely a 2016 novembere és 2017 októbere között elhunyt áldozatoknak állít emléket.

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából a lábujjaival zongorázó Liu Wei, a kínai Got Talent felfedezettje lép fel Budapesten, a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására.

Kilencedik alkalommal rendeznek ikertalálkozót Hajdúböszörményben.

A Paks II. projekt aktualitásairól tart előadást többek közt Süli János, a fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. A műszaki egyetemen egy konferenciát is tartanak az atomerőműről, szigorúan „politikamentesen”.

Átadják a Prima Primissima díjakat a budapesti Müpában.

Simicska Lajos szerint Orbán Viktor hazaáruló, és átveri az embereket;

Lázár János szerint pedig Tibet ügye olyan, mint a harmadik nemé.

Interjút készítettünk Kovács Tamás volt fideszes, jövőbeni jobbikos képviselővel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.