Extrém hideg, cukiskodó Fidesz – ez várható ma!

Vége a riogató kampánynak, a kormánypárt megpróbálja előkotorni legszebb (ál)arcát a szekrényből. Nem enyhülnek a mínuszok, csak most jön java!

2018. 02. 28. 5:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár a naptár szerint ma van a tél utolsó napja, a valóságban most éljük az esztendő leghidegebb napjait. Ma hajnalban az ország több részén mínusz 15 fok köré csökkent a hőmérséklet, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy dermesztő hideg van. Napközben valamelyest gyengül a légmozgás, de a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban a hóval borított tájakon továbbra is számítani lehet hófúvásra, ami jelentősen megnehezíti a közlekedést. Kedden folyamatosan beszámoltunk az aktuális időjárási és a közlekedési helyzetről, rengeteg baleset volt, több helyen időszakosan korlátozni kellett a forgalmat és útlezárásokra is sor került. Ma ehhez hasonlóan szintén egész nap tájékoztatjuk majd önöket a legfrissebb helyzetről. A katasztrófavédelmi szakemberek egyébként azt ajánlják, aki útra kel, mindenképpen vigyen magával élelmet, folyadékot, meleg takarót, az autóját pedig tankolja tele, hogyha esetleg elakad, vagy várakoznia kell a hidegben, tudjon fűteni.

Javában tart a kampány, már csak 39 nap van a parlamenti választásokig. A Fidesz még mindig a hódmezővásárhelyi választási kudarc sokkhatása alatt áll. Ahogy tegnap, úgy ma sem áll egyetlen jelentősebb politikusuk sem a nyilvánosság elé; nem tartanak sajtótájékoztatót, sem lakossági fórumot. Nehéz is lehet ilyen gyorsan áthangolni a kommunikációt, hiszen sajtóértesülések szerint a vásárhelyi vereség hatására lejjebb tekerik a Soros-ellenes kampányt, helyette átállnak a pozitív üzenetekre. Például olyanokra, hogy mennyivel csökkent az elmúlt nyolc évben a munkanélküliség, vagy mennyivel nőttek a bérek. Kíváncsian várjuk a pozitív híreket, és amint értesülünk egyről, azt azonnal megosztjuk önökkel. Például Mészáros Lőrinc az elmúlt nyolc évre visszatekintve gigászi gyarapodásról tudna beszámolni, ezúttal – megragadva az alkalmat – javasoljuk is őt az Fidesz új plakátarcának, ha már szegény Soros György megy a levesbe.

 

A kampányoló Orbán Viktor helyett tehát ma be kell érnünk a kampányoló Thürmer Gyulával, aki reggel 9 órakor a győri piacon gyűjti majd az ajánlásokat pártjának.

Holnaptól kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek, ezeket mutatja be délelőtt a Magyar Nemzeti Bank. A régi ezresekkel október 31-ig fizethetünk majd. Novák Katalin pedig bejelentést tesz majd a gyermekes családokat segítő otthonteremtési kedvezmény igénylési feltételeinek egyszerűsítéséről. Már nagyon itt az ideje, hogy könnyítsenek a feltételeken, hiszen a kisgyermekesek jelentős része a nagyon szigorú szabályok miatt nem tudta felvenni a több millió forintos támogatást. 

Molnár Zsolt elnök ma 13 órára ismét összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot, kérdés, a Fidesz most már leül-e egy asztalhoz Szél Bernadett-tel, vagy továbbra is szabotálják az üléseket. Az ellenzék a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-ügyről, és az egyszerűsített honosítási eljárás körüli botrányról kérdezné a kormányt, amelynek révén 5-6 ezer bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.

Szerdán folytatódik a labdarúgó-Magyar Kupa a nyolcaddöntős mérkőzések visszavágóival. Kérdés persze, hány meccset tudnak majd megrendezni a havazás és az extrém hideg miatt. Az már biztos, hogy a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották a Sényő–MTK Budapest meccset. Íme a további mérkőzések:

Folytatódik a férfivízilabda-Bajnokok Ligája csoportköre is. Az A-Híd OSC-Újbuda a horvát Jug Dubrovnikot fogadja este fél 9-kor, míg a Szolnoki Dózsa szintén hazai környezetben játszik a montenegrói Jadran Carinével este hattól. Egy csapatunk játszik idegenben. A ZF-Eger fél 9-től a holland Alphen ellen meccsel. A kosárlabda-kedvelők is megtalálhatják számításaikat. A női Euroligában ugyanis a Sopron a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén este 6-tól a török Fenerbahcét fogadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.