Kiderül, hogy mennyire fontosak a Fidesznek a bajba jutott családok

Hivatalosan is kezdetét vette a választási kampány, szigorodhatnak a kilakoltatások – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 02. 19. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is elindult a már évek óta tartó 2018-as választási kampány. A felvezetés nem volt akármilyen, hiszen kampánynyitókkal volt tele a hétvége. Szombaton volt az LMP, a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom rendezvénye, vasárnap pedig a legnagyobb érdeklődéssel várt esemény, Orbán Viktor évértékelője. „Ahhoz képest, hogy választások előtt vagyunk, Orbán Viktor keveset foglalkozott a választással és a mozgósítással, a korábbi választási években elmondott beszédeihez képest” – így értékelt lapunknak a Political Capital vezető elemzője.

Idei első és a választásokig vélhetően az utolsó ülését tartja az Országgyűlés hétfőn és kedden. Hagyományosan a miniszterelnök beszédével kezdődnek az ülésszakok, Orbán Viktor azonban kétnapos szófiai látogatásra indul. Ha nem lesz ott a parlamentben, akkor úgy kerül majd sor az április 8-i országgyűlési választásra, hogy a kormányfő már négy hónapja nem került senkivel vitaszituációba (miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktor nagyon nem akar).

Mától kezdik el gyűjteni az egyéni képviselőjelöltek az ajánlásokat országszerte, hiszen minden indulónak 500 aláírást kell megszereznie a választókörzetében ahhoz, hogy indulhasson. Ne lepődjön meg, ha önt is megkeresik a pártok.

Hódmezővásárhelyen ismét csúcsra járatják a kampányt a kormánypártok: Szita Károly kaposvári polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Papp László debreceni polgármester, Szarvas Péter békéscsabai polgármester egyeztet Hegedűs Zoltánnal a Modern városok programról. De ez még nem minden, ugyanis Lázár János is beszédet mond a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fórumán.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Politikai pedofília – a Fidesz–KDNP átlép minden határt címmel tart sajtótájékoztatót, a téma pedig a kormánypárti politikusok utóbbi időben folytatott óvodai-iskolai kampányolása.

A gyerekes családok kilakoltatásának megakadályozását célzó törvénymódosításról szavaz az Országgyűlés Házbizottsága. Ha a kormánypártok nem támogatják A Város Mindenkié kezdeményezése alapján, ellenzéki pártok által benyújtott törvénymódosítást, már nem kerülhet a parlament elé a tervezet, így pedig április végén elkezdődnek a kilakoltatások.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.