Németh Szilárd Csepelen, Soros György a Parlamentben

Elkezdődik a Stop, Soros! törvényjavaslat vitája, Budaházy újra bíróság elé áll – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 02. 20. 5:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havazás és komoly lehűlés – ez várható ma a meteorológusok szerint. Aztán vagy úgy lesz, vagy nem, mint azt már megszokhattuk.

A következőkben viszont azokat a napi eseményeket vesszük sorra, amelyek biztosan meg fognak történni.

Hivatalosan is elkezdődött a kampányidőszak, így a politikusok is magasabb fokozatba kapcsoltak, nagy erőkkel gyűjtik az ajánlásokat. A HVG.hu azt írja: a Fidesz és a KDNP egyéni képviselőjelöltjei nagy rohamot indítottak, mivel hétfő estig, de legkésőbb kedd délután 4-ig le kell adniuk az indulásukhoz szükséges minimális számú ajánlást.

Németh Szilárd az E.ON múlt heti megfenyegetése után visszatér Csepelre, és nem egyedül: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter társaságában tart lakossági fórumot.

„Ha mi győzünk, ti nyertek!” – ezzel a címmel tart sajtótájékoztatót egy óriásplakát fal előtt Jakab Péter, a Jobbik szóvivője – alighanem bejelentve a párt következő plakátkampányát.

Az LMP-s Ungár Péter a Széll Kálmán téri órához vonul, ahol Varga Mihály ügyeiről fog beszélni. Karácsony Gergely és Gőgös Zoltán a Kossuth téren gazdákkal közösen tart sajtótájékoztatót.

És ha már kampány: elkezdődik a Stop, Soros! törvényjavaslat általános vitája az Országgyűlésben – szavazás aztán majd csak a választások után lehet. Orbán Viktor biztosan nem lesz ott, mint megírtuk, épp Bulgáriában tartózkodik, így sikerült elkerülnie, hogy vejéről és az OLAF-vizsgálatról kérdezhesse az ellenzék. 

Folytatódik a jelenleg félmilliárdos csalással is gyanúsított Busch Béla ügyvéd és Oszter Sándor színész ellen folyó büntetőper. Múlt heti cikkünkben több károsultat is bemutattunk, köztük van Csisztu Zsuzsa sportriporter és Miszori László, a romagyilkosságok egykori bírája is.

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és tizenhat társa másodfokú pere is folytatódik. A terrorvád lényege, hogy az ügyészség szerint a vádlottak – a Magyarok Nyilai nevű szervezet tagjaiként – követtek el Molotov-koktélos, benzines támadásokat baloldali politikusok lakóházai, pártok irodái, illetve szórakozóhelyek ellen, valamint megverték Csintalan Sándort, és megrongáltak egy bankautomatát.

Elkezdődik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagságának hosszú menetelése, a március 2-ig tartó szavazás a nagykoalíciós megállapodásról.

Bár azt írtuk az elején, hogy visszatér a tél, a magyar fociban azonban épp elkezdődik a tavasz: NB I-es klubokkal kezdődnek a Magyar Kupa nyolcaddöntői, pályára lép a Puskás Akadémia, a Debrecen, a Diósgyőr, az Újpest és a Paks is (utóbbi kettő egymás ellen).

Aki szeretné látni, hogy 2018-ban mekkora a különbség a magyar és az európai csúcsfoci között, az nézzen meg egy Magyar Kupa-meccset, majd este kapcsoljon a Bajnokok Ligájára, benne a Bayern München–Besiktas és a Chelsea–FC Barcelona összecsapásokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.