Németh Szilárdot sem hagyja hidegen a Valentin-nap

Hamvazószerda és Bálint-nap, Tiborcz és a devizaadósok – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 02. 14. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havazással ért véget kedden a farsangi időszak, hogy átadja helyét a ma hamvazószerdával kezdődő nagyböjtnek. Ha hinni lehet a meteorológusoknak, akkor a nap a hamu mellett a hó jegyében telik, majd meglátjuk. 

A csillagok furcsa együttállása miatt ma ünnepeljük Szent Bálint napját is, vagy ahogy a marketing mostanában inkább emlegeti, a Valentin-napot. Ez a szerelmesek és az ifjú házasok napja, így felkészülhetünk arra, hogy az utcán rengeteg (a világ minden tájáról érkező) vörös rózsát és szív formájú lufit fogunk látni.

A politika sem hagyja figyelmen kívül ezt a napot. Csepelen Novák Katalin és Németh Szilárd is beszédet mond a Fiatal Családosok Klubjának Egyéves a jegyescsomag című sajtótájékoztatóján.

Aztán ennyit a szerelemről. Vagyis mégsem, hiszen Hadházy Ákos 104. Korrupcióinfóját tartja, mégpedig részben a miniszterelnök vejével kapcsolatban. A sajtótájékoztató témája ugyanis az lesz, hogy a Tiborcz-ügy és az Öveges-program összefüggenek: utóbbiban a nyomozás már nem gyanúként, hanem tényként beszél a bűnszövetkezetben elkövetett csalásról.

Ha már néhány sorral ezelőtt említettük Németh Szilárdot, az egykori rezsibiztos kedden megtámadta az E.ON-t, hogy túl olcsón adja a gázt, és ezzel beszáll a kampányba. Ízlelgessük ezt a mondatot még egy kicsit: az egykor a rezsicsökkentésért felelős személynek fáj az, hogy olcsóbb gázhoz juthat a lakosság. Az MSZP-s Tóth Bertalan Rezsiblöff címmel tart sajtótájékoztatót, ahol arról fog beszélni, hogy megszerezték a hosszú távú orosz gázszerződés adatait. 

Az Adóskamara elnevezésű ernyőszervezet múlt héten jelentette be, hogy kidolgozott egy 12 pontból álló, Márciusi 12 pont elnevezésű politikai megoldási javaslatot. Ezt ma a sajtó nyilvánossága előtt adják át a parlamenti pártoknak. Ígéretük szerint amelyikük nem támogatja követeléseiket, az ellen mozgósítani fognak. 

Újra összeül a polgári-konzervatív kötődésű Eötvös Csoport, délután 5 órától a magyar társadalom felső tíz százalékáról fognak beszélgetni Chikán Attila moderálásával. 

Folytatódnak a foci Bajnokok Ligája nyolcaddöntői, mégpedig a Real Madrid–Paris Saint-Germain szuperrangadóval. Az eredmény megjósolhatatlan, de egy biztos: itt nem a szerelem lesz az uralkodó érzelem.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.