Orbán pezsgőzik, a konyhás nénik küzdenek, délen meg űzik a törököket

Közös kormányülés Szerbiával, közétkeztetési szakácsverseny és olimpia. Kezdje velünk a napot!

György Zsombor
2018. 02. 09. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan tegnap már elkezdődött, de alighanem a következő napok legérdekesebb és leglátogatottabb hazai „közeseménye” is a mohácsi busójárás lesz. Több tízezer látogatót várnak a déli városba, a törökűző rendezvénynek egyre távolabbra jut a híre, és ez jó.

Ha már dél: csütörtök este már együtt pezsgőzött Budapesten Orbán Viktorral Szerbia miniszterelnöke, ma közös kormányülést tartanak, a részletekről kora délután hírt adunk.  

Az Országházban más regionális esemény is zajlik: a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának plenáris ülése. Megnyitó beszédet mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke, majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szól az egybegyűltekhez. Szavazzon róla!

A keleti oldalon, Nyíregyházán mindeközben Kész Géza, a Jobbik Szatmár-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének képviselőjelöltje tart sajtótájékoztatót. Téma: Kérdések az önkormányzatiság leépítésének terveiről. Meglehet, olvastak már ennél izgalmasabbat is, de a téma valóban nagyon fontos, erre a bizonyos kérdésre pedig nincsenek megnyugtató válaszok.

A Hungexpón, a Sirha Budapest kiállításon tartják a Közétkeztetési szakácsverseny 2017–2018 döntőjét tizenkét csapat részvételével. Ez már igencsak jól hangzik, a krumplileves legyen krumplileves – hogy mi mindent főznek ki a közséfek, estefelé megtudhatjuk riporterünk beszámolójából. 

És ha valami vicceset, mondjuk Fazekas Sándor nagy megtekintéséhez méltót akarnak látni, látogassanak el délben a borsodi Harsányba, a Dózsa György utcába, ahol nem más, mint maga Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV első embere adja át a felújított utcákat. Biztosan szépen leaszfaltozták mindet.

Megnyitják a téli olimpiát, követjük az eseményeket, hamarosan helyszíni beszámolókkal is jelentkezünk.

Pénteken mindehhez – idehaza – közepesen felhős égre, 2-3 fokra számíthatunk. De a helyzet javulni fog, a mohácsi sokácok tesznek róla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.