Eldől, hogy kik indulhatnak az országgyűlési választáson

Az is kiderül, hogy mire jutottak a kamupártok, döntenek Czeglédy Csabáról – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 03. 05. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napsütés, majd eső, havas eső, esetleg hó – az előrejelzések szerint ezzel készül hétfőn a márciusi tél. És hogy mi lesz még, az kiderül a hét első Koffeinjéből. Nézzük is!

A parlamenti választás szempontjából fontos dátum a mai, ugyanis délután négy óráig van idejük leadni a jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknál (oevb) az összegyűjtött ajánlásokat, és addig lehet bejelenteni az indulási szándékot is. Itt a szlogen: aki lemarad, kimarad. Ezután pedig sorsolással eldöntik, hogy a jelöltek milyen sorrendben fognak szerepelni a szavazólapon. Az már látszik, hogy a kamupártok jelöltjei szép számmal nehezítik majd a választók dolgát.

A Momentum bejelenti országos listáját, a párt részéről Soproni Tamás ismerteti az ajánlásgyűjtés eredményeit.

Czeglédy Csaba számára is fontos nap lesz a mai, hiszen a Szegedi Járásbíróság dönt arról, hogy elrendeli-e ismételt letartóztatását. A szombathelyi politikus annak köszönhetően jöhetett ki csütörtökön a börtönből, hogy összegyűjtötte az 500 ajánlást és képviselőjelöltté vált. Ám mindössze egy napot lehetett otthon, hiszen péntek este újra őrizetbe vették. Tegnap Budapesten tüntettek mellette

Kire szavazzanak a liberálisok? – ez a Republikon Intézet beszélgetéssorozatának címe, este hattól Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje lesz a vendégük.

És ha már LMP: Hadházy Ákos, a párt társelnöke Kik loptak el 1,2 milliárdot az iskoláktól? Az LMP kikéri Lázártól a vizsgálat dokumentumait címmel tart sajtótájékoztatót.

Folytatódik a körúti robbantó pere, valamint újrakezdődik a felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli férfi ügyének tárgyalása, mivel a Győri Ítélőtábla 2017-ben hatályon kívül helyezte az elsőfokú felmentő ítéletet. 

Néhány év alatt nullára csökkenthető a halálos közúti balesetek száma? A Continental ezt ígéri, Budapesten be is mutatják új szolgáltatásukat, amely közelebb vihet ehhez a célhoz. 

Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter folytatja országjárását, ezúttal Szombathely a soros , akarom mondani a következő. De persze nem csak ő járja a kormányoldalról az országot, Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára például Gazda Országjárás keretében most épp Székesfehérvárra utazik.

És előfordulhat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is felbukkan valahol, igaz, a legteljesebb titokban.

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke Migráció: Nem azt kell nézni, hogy mit mond a Fidesz, hanem, hogy mit cselekszik címmel tart sajtótájékoztatót.

De nemcsak itthon zajlik az élet: Donald Trump a Fehér Házban fogadja Benjamin Netanjahut, Mun Dzsein dél-koreai államfő különleges megbízottjai pedig Phenjanba utaznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.