Németh Szilárd kiteríti a kártyáit, felvonulnak a fideszes nagyágyúk

Leteszik a csepeli birkózóakadémia alapkövét, Bayer Zsolték nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 03. 13. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak két nap van március 15-ig, így aztán országszerte egyre több helyen tartanak megemlékezéseket, ünnepségeket az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója apropóján.

Békemenet szervezői is lázban égnek már, tartanak is egy nemzetközi sajtótájékoztatót a csütörtöki vonulást felvezetendő. Délelőtt tíztől Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László, Fricz Tamás, Stefka István és Széles Gábor várja az újságírókat. Az esemény konferansziéja sem akárki lesz: ifj. Lomnici Zoltán. Amiről várhatóan nem fognak beszélni, az a buszoztatás.

Ha már Bayer Zsolt ott lesz, biztosan megpróbálják megkérdezni, hogy megváltozott-e a véleménye Semjén Zsolt svédországi helikopteres vadászatáról azok után, hogy kiderült: olyannyira nem a rokonait meglátogatni utazott a messzi északra, hogy egy közbeszerzéseken hasító vállalkozó kísérte el, és fizette az alkalmanként 4-5 millió forintos túrákat. A kormánypártok egyelőre keresik a megfelelő választ, a miniszterelnök-helyettes pedig kerüli a nyilvánosságot

Tanúmeghallgatással folytatódik a 2015 óta tartó Quaestor-ügy a Fővárosi Törvényszéken.

Bár az elmúlt időszakban többször is kerestük Németh Szilárdot, hogy megtudjuk, mikor kezdik a csepeli birkózóakadémia építését, az egykori rezsibiztos, birkózószövetségi elnök eddig nem válaszolt kérdéseinkre. Ma azonban kilép a fényre, ugyanis délre a tervezett sportcsarnok alapkőletételére hívta a sajtó képviselőit (azt nem tudni, hogy ebéddel is készül-e az újabban gasztronómiai babérokra törő országgyűlési képviselő). Az biztos, hogy az állam már tavaly átutalta az építkezés első üteméhez szükséges 2 milliárd forintot a politikus lakására bejegyzett alapítványnak. Németh Szilárd pedig arról beszélt legutóbb, hogy nem tudja, mennyit költöttek el ebből az összegből.

Kósa Lajos már hetek óta országjárásban van, a modern városok program keretében ezúttal Dunaújvárosba utazik, majd onnan Budapest felé veszi az irányt, hogy ott már a téli rezsicsökkentésről beszéljen. Erről egyébként néhány napja írtuk meg, hogy csupán szavazatszerző próbálkozás, amellyel a kabinet ismét becsapja a családokat.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke A Jobbik megszüntetné a lakhatási válságot címmel tart sajtótájékoztatót.

Lázár János után a szocialisták prominensei is Bécs felé veszik az irányt. Azt nem tudni, hogy Karácsony Gergely és Molnár Gyula is szeretne-e filmet forgatni a városban. Ami biztos: tárgyalnak Christian Kern volt szövetségi kancellárral, az SPÖ elnökével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.