Összehord a miniszter tücsköt-bogarat

Czeglédy Csaba a baloldalon is okozhat gondokat, érkezik Boris Johnson, pörög a kampány. Kezdje velünk a napot!

György Zsombor
2018. 03. 02. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába van itt a tavasz, hideg reggelre ébredünk, havazás, hószállingózás várható napközben, és nem lesz melegebb mínusz 3 foknál. A hideg legdurvább következménye, hogy a Magyar Szociális Fórum adatai szerint csak az elmúlt napokban 21 ember fagyott meg. Figyeljünk egymásra!

A kampány ugyanakkor már hevesen zajlik, fejlemények várhatók Czeglédy-ügyben, kiderülhet, tovább osztja-e indulásával a baloldali ellenzéket, vagy sem. Beszámolunk a főbb eseményekről. 

Diplomáciai nagyüzem is lesz, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadja Boris Johnsont, Nagy-Britannia külügyminiszterét. Biztos sokan tudják, hogy ki ő, de azért meg is mutatjuk: 

A visegrádi országok házelnökeinek találkozója is ma zajlik, Kövér László tart bevezető előadást, megírjuk, mit mond. Ehhez érdekes adalék, hogy a Nézőpont Intézet nemrég ismertetett adatai szerint a térség más országaiban megkérdezettek 63 százaléka alkotott pozitív véleményt Magyarországról. A Charta XXI Megbékélési Mozgalom számára készült felmérés szerint a bolgárok 85, a szlovákok 74, a csehek 73, a szerbek 70 százaléka gondol ránk jó érzésekkel. Viszont a nagy barát Lengyelországban ez az arány meglepő módon csak 60 százalékos (!), ahogyan a szlovénok és a horvátok esetében is. A magyarok leginkább Ausztriáról (73 százalék), Horvátországról (68 százalék), Szlovákiáról (58 százalék) és Szlovéniáról (57 százalék) alkottak pozitív véleményt. A szerbek esetében 32 százalék alkotott pozitív és 29 százalék negatív véleményt, míg a románok esetében ez az arány 35 és 37 százalék. Ukrajna megítélése egyértelműen negatív a magyarok körében, csak 23 százalék alkotott pozitív és 43 százalék negatív véleményt – olvasható a kutatásban.

Aki nem hiszi, járjon utána! 

Ukrajna megítélése alighanem a magyarságot ért atrocitások miatt is ilyen alacsony, ma is várhatók fejlemények a KMKSZ ungvári székháza ellen elkövetett merénylet ügyében, nyomon követjük. Ahogyan a szlovákiai újságíró-gyilkosságról szóló friss híreket is. 

Hogy szóljunk valami könnyedebbről is: a szerencsi Rákóczi-vár színháztermében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter számol be a helyi gazdafórumon elhangzottakról, összehord majd biztos tücsköt-bogarat. 

Végül sport: olimpiai bronzérmes súlylökőnknek, Márton Anitának szabadtéren és teremben is van már vb-ezüstje, ma 21.10-től a szabadtéri atlétikai világbajnokságok első magyar aranya a tét. De dobogós helyezésben legalább reménykedhetünk.

Aki utálja a hideget, annak pedig biztatásul: már nem tart soká, szombattól minden pozitívra fordul! 

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.