Újraindul a Magvető Zsebkönyvtár sorozata

Tar Sándor és Ottlik Géza egy-egy kötetét adják ki elsőként.

MTI
2017. 08. 21. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újjáéledt sorozat a világ- és magyar irodalom „kötelezően ajánlott” műveit adja közre, azokat a műveket, amelyeket „illik” ismerni, és amelyek megkerülhetetlen, élő részei a kortárs irodalomnak – fogalmaz a közlemény. A designt Németh Márton tervezte, a kiadó szerint a sorozat darabjai külső megjelenésükben egyszerre idézik a régi és a korszerű könyvek hangulatát.

A sorozatban elsőként megjelenő két kötet egyike Ottlik Géza Iskola a határon című regénye. A határszéli kisváros katonaiskolájában összekerülő gyerekek sorsa, Medve, Szeredy és Bébé barátságának története több mint ötven éve alapkönyve minden generációnak. A másik Tar Sándor A mi utcánk című kötete, amelynek költői novellái Magyarországról, a csalódottakról és megcsalatottakról, jobb sorsra érdemes álmodozókról, és a kiszolgáltatottságról szólnak – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.