Ukrán fegyverek az iraki lázadóknál?

Az ukrán főügyészség büntetőeljárást indított egy ukrán cég ellen, mert azzal gyanúsítja, hogy föld-levegő rakétákat és más fegyvereket adott el az Egyesült Államok vezette koalíció ellen harcoló felkelőknek.

MNO
2004. 09. 20. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerhij Rudenko, a főügyész hivatalának szóvivője közölte: büntetőeljárást indítottak továbbá négy külföldi – Görögországból, Irakból és Pakisztánból származó – állampolgár ellen Irakba történő fegyvercsempészés és zsoldosok toborzása miatt. Rudenko elmondta, hogy a négy külföldi feltehetően különböző fegyvereket akart vásárolni és kiképzőtábort akart létrehozni a szövetséges erők ellen Irakban harcoló felkelők számára.

Rudenko szerint a rakétákat és a hozzájuk tartozó berendezéseket az ukrán hadseregtől „szerezték be”, és kicsempészték az országból, feltehetően Irakba. A szóvivő nem volt hajlandó közölni a cég nevét, a rakéták számát, illetve azok típusát. A főügyész hivatala átadta valamennyi dokumentumot a megfelelő bíróságnak – közölte Szerhij Rudenko, aki további részletekre nem tért ki. Vjacseszlav Bolotnyuk, a védelmi minisztérium szóvivője elutasította az ügyészség állításait, mondván, hogy nincs ilyenről tudomása. (HVG)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.