Halálos leszámolás Marseille-ben

Újabb halálos leszámolás történt Marseille északi részén, melynek hátterében feltehetőleg a helyi kábítószer-maffia áll.

2013. 03. 01. 22:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első halálos leszámolása február 27-én, délután egy óra körül történt. Az áldozat, aki kábítószer-visszaélés miatt ült, éppen a börtönből szabadult – fejtette ki a nyomozás egyik ismerője. A fiatal férfit Marseille 13. kerületében találták meg. Az elkövető vagy az elkövetők gyalog jöhettek, majd feltehetőleg egy robogón menekültek el a helyszínről.

Garo Hovsepian, Marseille 13. kerületének szocialista polgármestere élesen bírálta a helyi rendőri vezetőket. Mint mondta, az egész várost megrázta az eset, ugyanis egy viszonylag nyugalmas időszak után történt a véres leszámolás. „Pedig a rendőrök eddigi erőfeszítései bizakodásra okot adó eredményeket mutattak.”

Ez év januárjában már történt két leszámolás, de azok nem voltak halálos kimenetűek: 31-én éjszaka egy 26 év körüli férfi sebesült meg, akit az autója mellett találtak meg. 14-én pedig egy másik férfi sebesült meg, aki szintén benne volt különböző kábítószerrel kapcsolatos ügyletekben.

 

Az idei évben az Európa Kulturális Fővárosa címet Kassa mellett Marseille viseli. A „Marseille–Provence 2013” programsorozat nyitóeseményeire 2013. január 12. és 13. között került sor. A programok közül kiemelkedő eseménynek számított a hivatalos megnyitó, amelyet Marseille-ben tartottak.

A franciaországi helyzettel foglalkozik a Hír TV Célpont című műsora. A műsor riporterének rendőri vezetők elmondták, hogy Párizsban vannak olyan kerületek, ahova járőrautóval nem is mernek bemenni. A francia főváros egyik külvárosának polgármestere pedig a katonaság segítségét kérte, mivel már nem tudják megakadályozni a kábítószer-kereskedők közti leszámolásokat.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.