A NATO F–16-osa ráijesztett az orosz védelmi miniszter gépére

Az orosz haditengerészet Szu–27-esei űzték el a vadászgépet.

MN
2017. 06. 21. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NATO egy F–16-os vadászgépe megkísérelte megközelíteni a Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert szállító repülőgépet, de „elűzte” egy orosz Szu–27-es vadászgép – írja az MTI a TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója alapján.

A hírügynökségnek a Kalinyingrádba tartó miniszteri gépen tartózkodó tudósítója szerint NATO-gépek a Balti-tenger semleges vizei fölött tettek kísérletet a jármű követésére. Sojgu gépét az orosz haditengerészet Szu–27-esei kísérték.

A NATO vadászgépeinek egyike a beszámoló szerint megpróbálta megközelíteni a miniszter repülőgépét, de közéjük szállt egy Szu–27-es és a szárnyait megbillegtetve „megmutatta\" a fegyverzetét. Ezt követően az F–16-os visszavonult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.