Ferenc pápa: Tanulni kell a menekültek történeteiből

Az egyházfő szerint ez eloszlathatja az „eltorzított” ideológiákat.

MTI
2017. 06. 18. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyházfő az ENSZ menekültek világnapjának alkalmából adott hangot véleményének a Szent Péter térre néző teraszáról. Ferenc egyúttal imát mondott mindazokért, akik a háború és az üldöztetés elől menekülve veszítették életüket. A katolikus egyház vezetője szerint az ő, reményről és félelemről szóló történeteik alkalmat teremtenek egymás kölcsönös megértésére.

„A személyes találkozás a menekültekkel eloszlathatja a félelmet és a torz ideológiákat és az emberi növekedés útjává válhat” – hangoztatta a pápa.

Ferenc pápa hagyományosan a szolidaritás és a menekültek befogadása mellett foglal állást, s rendszeresen hangoztatja, hogy nem falakat, hanem hidakat kell építeni az emberek között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.