Iráni drónt lőtt le az amerikai légierő Szíria felett

A drón a szíriai kormányerőket támogatta, és a feltevések szerint fel volt fegyverezve.

MN
2017. 06. 20. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy F-15-ös amerikai harci gép lelőtt egy iráni drónt Szíria keleti részén, Tanf közelében keddre virradó éjszaka – közölték amerikai tisztviselők. A drón a szíriai kormányerőket támogatta, és a feltevések szerint fel volt fegyverezve, így veszélyesnek ítélték az amerikai vezetésű koalíció földi csapataira.

A BBC kommentárja szerint az incidens azt jelzi, hogy nő a feszültség Szíriában a polgárháborúban harcoló felek és az őket támogató hatalmak közt, ahogy felerősödtek a harcok az ország keleti területeinek birtoklásáért, főleg az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fővárosáért, Rakkáért. Két napja az amerikaiak lelőttek egy szíriai Szu-22-es harci gépet, Irán pedig ballisztikus rakétával támadta az Iszlám Államot.

Múlt vasárnap két kínai romboló is behajózött a Perzsa-öbölbe, hogy közös hadgyakorlaton vegyen részt az iráni haditengerészettel. A hivatalos közlés szerint a kalózok elleni fellépést, a kereskedelmi hajók védelmét és a mentési műveleteket gyakorolják.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.