Játékfegyver és elhagyott csomag okozott pánikot Belgiumban

Két helyszínen is riasztották a terrorelhárítókat.

MTI
2017. 06. 21. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Libre Belgique című lap internetes beszámolója szerint az észak-belgiumi, flamand nyelvű régió, Flandria legnagyobb városában, Antwerpenben szerdán fegyveres fenyegetés miatt, lakossági bejelentés alapján egy időre lezárták a főpályaudvar környékét.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínre érkező terrorelhárító egység előállította a fiatalokból álló csoportot, akiknél „hamis”, illetve „játékfegyvereket” találtak. A rendőrség közleményében arra kérte a lakosságot, hogy semmiféle fegyvernek látszó tárgyat ne hordjanak magukkal közterületen.

A nap folyamán egy magára hagyott csomaghoz riasztották a rendőrséget az ország francia nyelvű, déli tartományában, Vallóniában található Namur város vasútállomására. A beszámoló szerint a környéket a rendőrség kiürítette, a kiérkező tűzszerészek a csomagot „hatástalanították”.

A napilap információi szerint úgy az antwerpeni, mint a namuri vasútállomáson feloldották a zárlatot, és újraindult a vonatközlekedés, de abban a nap folyamán még fennakadások várhatók.

Belgiumban megnövekedett a feszültség azt követően, hogy kedd este a brüsszeli központi pályaudvaron egy 36 éves marokkói állampolgárságú férfi robbanóanyaggal, szögekkel és gázpalackokkal megpakolt táskával merényletet akart végrehajtani. Megpróbálta működésbe hozni a szerkezetet, de a robbantás félresikerült, kicsi lett, senkit nem sebesített meg.

A pályaudvart reggel újranyitották, és a közúti közlekedés is helyreállt a fővárosban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.