Konzervatív győzelem a brit láthatáron

A Nézőpont szakértője szerint a brit választások csütörtöki estéjén Theresa May örülhet majd.

MN
2017. 06. 07. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fodor Csaba a köztévén szerdán úgy fogalmazott: akár 50-60, de bizonyos becslések szerint 80 mandátumnyi többséget is szerezhetnek a konzervatívok a Munkáspárttal szemben. Hangsúlyozta, kulcskérdés, hogy a következő kormány hogy áll a brexithez, a britek kilépéséhez az Európai Unióból. Mint mondta, Jeremy Corbyn, az ellenzéki Munkáspárt vezetője és miniszterelnök-jelöltje felvetette, akár meg is lehetne fordítani a folyamatot. Ez a lehetőség a Nézőpont ügyvezetője szerint nem valószínű, azonban ha Theresa May szempontjából nem lesz egyértelmű az eredmény, az hatással lehet a tárgyalásokra.

Jelezte: vannak más problémák is, amelyekkel Nagy-Britanniának szembe kell néznie, ilyenek a terrorizmus és a bevándorlás kérdései.

Fodor Csaba szerint Theresa May „lépéskényszerbe” került, mert több terrorcselekmény történt az országban idén, és rosszul jött neki, hogy Jeremy Corbyn szóvá tette, belügyminisztersége idején csökkentették a rendőri erők létszámát. Ismert, a szombati londoni gázolásos és késeléses merényletben heten életüket vesztették, 48-an megsérültek. Az áldozatok között brit, új-zélandi, spanyol és francia állampolgárok is vannak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.